Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Još jedan hipermarket u Novom Sadu

Francuski lanac hipermarketa ''Mr.Bricolage'', po principu ''uradi sam'', otvoriće sutra u 19 časova svoj drugi po redu objekat u Srbiji, na Bulevaru vojvode Stepe 40, na Novom naselju.

Više se sadi nego što se seče

Od početka godine u Novom Sadu planski je posečeno više od sto stabala, a uklanjanje drveća tokom leta, u najvećoj meri će se nastaviti na Limanima.

Vodovod spreman za leto

Novosadski Vodovod je spreman za letnju sezonu i sistem vodosnabdevanja u Novom Sadu funkcioniše stabilno, javljaju iz tog preduzeća, uz napomenu da se građanima svakodnevno distribuira oko 110 miliona litara vode.

Dunav neće praviti probleme

Očekivani vodostaj Dunava kod Novog Sada neće ni u narednim danima preći granicu pri kojoj se uvodi vanredna odbrana od poplava, prognoziraju stručnjaci.

Sportom i dijalogom protiv droge

U okviru kampanje za prevenciju zavisnosti od narkotika "Stand up Novi Sad", volonteri Centra za omladinsku inicijativu, biciklističkog kluba "Novi Sad", udruženja "Ice new now",  u subotu, 26. juna u 18 časova će se okupiti u Limanskom parku kako bi promovisali zdrav život bez narkotika.

Nema promene odluke o upisu u prvi razred

Odluka o tome da se deca sa šest i po godina upisuju u prvi razred neće biti promenjena i pored velikog pritiska roditelja i tvrdnji psihologa da su deca tog uzrasta emocionalno nespremna za polazak u školu.

Danas i sutra prijemni za srednju školu

Učenici koji upisuju srednju školu polagažu danas i sutra kvalifikacione ispite, a iz Ministarstva prosvete upozoravaju đake da na testu ne koriste nikakva elektronska sredstva, mobilne telefone, digitrone, "puškice" i "bubice".